Skip to content

Convectoren voor aangenaam warmtecomfort

Convectoren zijn net als radiatoren verkrijgbaar in vele designs, kleuren en maten. Het enige verschil is de werking. In tegenstelling tot een radiator produceert een convector geen stralingswarmte maar convectiewarmte. Dit zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de woning. Is de ruimte beperkt, dan is een convectorput echt een uitkomst.

Werking convector

Een convector zuigt koude lucht aan en warmt die op. De warme lucht stijgt, koelt af en daalt vervolgens weer waarna het proces zich herhaalt. Het voordeel hiervan is dat de omgeving gelijkmatiger wordt opgewarmd dan bij stralingswarmte. Ook zijn de temperatuurverschillen in de ruimte minder groot en is er geen sprake van eventueel verbrandingsgevaar door de lagere aanraaktemperatuur. Bovendien werkt een convector ook nog eens energiezuiniger.

Convectorput

Op plaatsen waar geen wandruimte beschikbaar is voor een radiator en waar vloerverwarming niet mogelijk is of onvoldoende capaciteit biedt, biedt een convectorput uitkomst. Deze wordt ingebouwd in de vloer waardoor er geen ruimte verloren gaat. Convectorputten schermen de kou bij het raam volledig af en verspreiden convectiewarmte in de ruimte. Dé oplossing voor puien met glas tot aan de vloer. Behaaglijke warmte in combinatie met een onbelemmerd uitzicht. De convectorputten zijn te leveren met roosters in verschillende houtsoorten en diverse kleuren aluminium.

Installatie

Of het nu gaat om de installatie van een staande convector of convectorput, wij staan garant voor een perfecte installatie. Meer weten over convectoren of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.