Warmtepompen: warm water in overvloede
Een warmtepomp levert warm water in overvloede en is goedkoper in verbruik en aanschaf dan een boiler of cv-ketel. Door de komst van de combiketel wordt de warmtepomp echter steeds minder toegepast. Maar als u een soloketel heeft, is de warmtepomp een prima oplossing voor meer warmwatercomfort.
Soorten warmtepompen
Er zijn diverse soorten warmtepompen verkrijgbaar. Een keukenwarmtepomp levert voldoende warm tapwater voor in de keuken en eventueel de douche. In de badkamer is meer warm water wenselijk, hiervoor is de badwarmtepomp de juiste keuze. Heeft u een goed geïsoleerde woning? Dan is een ventilatiewarmtepomp het meest geschikt. Een ventilator zuigt de lucht die nodig is voor verbranding van buiten aan. Verbrandingsgassen worden op deze manier ook weer naar buiten afgevoerd, waardoor er niet apart geventileerd hoeft te worden.
Lucht/water warmtepomp
De lucht/water warmtepomp haalt zijn energie ook uit de lucht. Uit de omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht onttrekt de pomp warmte en draagt deze over aan het koudemiddel. In het binnendeel wordt de warmte van het koudemiddel overgedragen aan het afgiftesysteem in de woning en/of aan het warm tapwatersysteem. Ook deze warmtepomp haalt zijn energie ook in de koude wintermaanden uit de buiten- of ventilatielucht.
Bodem/water warmtepomp
De warmtebron voor de bodem/water warmtepomp is een buitensysteem in de bodem. Dit kan horizontaal in de ondiepe ondergrond, maar vaker wordt het verticaal toegepast. Dit type bron is een gesloten bron. Door dit systeem loopt een vloeistof met antivries of kraanwater. Dit systeem haalt de warmte uit de grond. De warmte zet de warmtepomp om in een hogere temperatuur warmte en hiermee wordt het tapwater en de woning verwarmd.
Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp is een combinatie van een HR-ketel en een warmtepomp. In Nederland, waar we tot op heden nog vaak afhankelijk zijn van gas, is de hybride warmtepomp een goede optie om het gasverbruik te verlagen. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor het verwarmen van het huis. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht. Alleen voor het verwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning tijdens extreem koude dagen, springt de HR-ketel aan. Een groot voordeel van de hybride warmtepomp is dat u hem bij een bestaande HR-ketel kunt plaatsen
Installatie
De installatie van een warmtepomp is bij ons in vertrouwde handen. Wij zorgen ervoor dat de warmtepomp op de juiste manier wordt geplaatst, zodat een optimale veiligheid gegarandeerd is.
Meer weten over warmtepompen of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op.